De rooie donder
Image default
Management

MBA project management online

5 tips om te kiezen tussen een MBA en een MS in Project Management

Hier zijn vijf stappen om te bepalen welke van deze graden is het beste voor je.

 

1. Vergeet de stereotypen.

Om studenten te helpen bepalen of een master in projectmanagement of een MBA beter past bij hun carrièredoelen, suggereert Giffin eerst de stereotypen rond elke graad opzij te schuiven. Zo wordt vaak gedacht dat zowel een MBA- als een projectmanagementgraad correleren met verschillende carrièrepaden, maar dat is niet altijd het geval.

 

“Het is belangrijk om het idee te laten varen dat je een MBA nodig hebt als je in de C-suite wilt werken, of dat je een projectmanagementdiploma nodig hebt als je een type-A-persoonlijkheid bent die projecten tot een goed einde brengt”, zegt Griffin. “Dat klopt niet; laat je niet in een hokje stoppen door deze achterhaalde ideeën.”

 

In plaats daarvan merkt Griffin op dat beide graden een uitstekende keuze zijn om studenten voor te bereiden op leidinggevende en uitvoerende rollen op hoog niveau.

 

2. Weet dat één maat niet iedereen past.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat uw criteria voor het kiezen van een programma moet weerspiegelen uw gewenste resultaat. Om te beslissen welke graad je moet nastreven, moet je nadenken over je persoonlijke carrièredoelen, en hoe elk programma je zou kunnen helpen bij het nastreven ervan.

 

“Waar het op neerkomt is dat verschillende bedrijven om verschillende soorten leiderschapsvaardigheden vragen. Wat nodig is varieert van industrie tot industrie, en, nog belangrijker, van bedrijf tot bedrijf,” zegt Griffin. “Het is goed om te bedenken wat voor rol je in een bepaald bedrijf wilt spelen en van daaruit verder te gaan.”

 

Om deze reden moet een belangrijke stap in uw beslissing om een MBA of master in projectmanagement na te streven, zijn om de context te overwegen waarin u de kennis en vaardigheden hoopt te gebruiken die u zult opdoen. 

 

3. Overweeg strategie vs. context.

Naast het begrijpen hoe elke graad van toepassing zal zijn op verschillende industrieën en organisaties, moet u ook de rol begrijpen die elke optie speelt in de strategie van de organisatie. Griffin legt uit:

 

“Over het algemeen is een MBA ontworpen om u te leren hoe u kerncompetenties en marktdynamiek kunt identificeren om een strategie voor uw organisatie te ontwikkelen. Projectmanagement richt zich ook op strategie, maar kijkt meer naar hoe je die strategie kunt realiseren met de huidige organisatiestructuur en -middelen. 

 

Degenen die geïnteresseerd zijn in strategieën op organisatieniveau zijn dus wellicht meer geschikt voor een MBA. Wie daarentegen die strategie wil uitvoeren door een projectplan op te stellen en uit te voeren, heeft wellicht meer aan een master in projectmanagement.

 

“Beide richten zich op strategie, maar denk aan de MBA als zijnde meer gericht op hoe we onze strategie identificeren, en projectmanagement meer gericht op hoe we de strategie actualiseren,” zegt hij.

 

4. Ontwikkel een macro- en microvisie.

Net als de verschillende benaderingen van strategie die elke opleiding hanteert, bekijken ze bedrijfsprocessen ook vanuit een macro- en microperspectief. 

 

“MBA-studenten verdiepen zich in de details van hoe een bedrijf beslissingen neemt, hoe elke afdeling – zoals business, boekhouding, marketing en financiën – functioneert en hoe ze zich tot elkaar verhouden”, zegt Griffin. “Projectmanagers bestuderen dit ook, maar vanuit een iets ander perspectief – door de lens van hoe ze het werk het best kunnen aansturen en projecten kunnen uitvoeren in elk van deze functionele gebieden.

 

Aangezien MBA-programma’s over het algemeen minder gespecialiseerd zijn, hebben ze de neiging om een macro-visie op het bedrijfsleven te nemen die veel verschillende functies van een organisatie omvat, zoals financiën, management, marketing, enzovoort. Projectmanagementprogramma’s zijn daarentegen veel meer gericht op hoe elk van deze functies specifiek van invloed is op de planning, uitvoering en beheersing van de aspecten van de projecten die het succes van de organisatie ondersteunen.

 

5. Onthoud: het gaat allemaal om de omgeving.

Griffin’s laatste advies is om te onderzoeken in welke omgeving je wilt werken en hoe elk pad naar voren zich verhoudt tot je persoonlijke en professionele doelen. Zoals Griffin uitlegt:

 

“Het is moeilijk om te generaliseren, maar als je weet dat je in een sector met traditionele divisies en hiërarchieën gaat werken – zoals het bankwezen of de financiële wereld – kan een MBA nuttiger zijn. Als je op zoek bent naar een carrière waarin het uitvoeren van projecten de drijvende kracht is, dan kan een diploma projectmanagement je een voorsprong geven. In beide gevallen kun je echter vaardigheden aanleren die je helpen succesvol te zijn. De vraag die je moet stellen is: “Welke is het meest geschikt voor mijn eigen carrièrepad?””

 

  

business management 

vacatures

auto verkopen

https://www.newbusinessmanagement.com/