De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Snel afvallen met de juiste voeding

In dit artikel lees je afvaltips voor snel afvallen en hoe hardlopen, voeding en de beste kleding je daarbij kan helpen.

Snel Afvallen

Wil je snel afvallen dan raden we aan om zowel te sporten als te diëten. Veel mensen die willen afvallen willen dit natuurlijk snel doen, het liefst zo snel mogelijk zelfs, maar vergeten dat een combinatie van sporten en diëten nodig is om dit te bewerkstelligen. Deze combinatie is eenvoudig te noemen en te beschrijven maar ontzettend moeilijk om ook daadwerkelijk goed uit te voeren.

Voeding en snel afvallen

Bij snel afvallen komt heel veel kijken. Uiteindelijk komt alles neer op de volgende combinatie die perfect in balans moet zijn: sporten-voeding. Op het moment dat er intensief gesport wordt is het niet de bedoeling om een crash dieet te volgen, want dan is er te weinig energie om ook daadwerkelijk goed te kunnen sporten. Meteen na het sporten of enkele uren na het sporten treed vaak honger op wat moeilijk te weerstaan is. Het is belangrijk om op dit moment alleen de noodzakelijke voedingsstoffen tot je te nemen en niet meer of minder. Minder, en je zult het sporten niet volhouden of ergens tijdens het sporten grote kans hebben om neer te vallen van het niet in balans zijn van de sporten-voeding combinatie. Meer en je zult niet snel afvallen. Als je echt snel wilt afvallen dan raden we je aan om sportvoeding te gebruiken, deze voeding geeft je lichaam wat het nodig heeft om te kunnen herstellen na een training. Sportvoeding is vaak ook vullend (kan als maaltijdvervanger dienen) terwijl er maar weinig calorieën in zitten, dit is het ideale voedsel om snel te kunnen afvallen. Smoothies zijn echt perfect tijdens een dieet of al sportvoeding, kijk eens hier voor groene smoothies.

Sporten en snel afvallen

Sporten is zo gezegd een zeer belangrijk deel om snel te kunnen afvallen. Net zo belangrijk is echter om goed voor je lichaam te zorgen en er dus ook voor te zorgen dat je geen blessures oploopt. Op het moment dat dit wel gebeurt (is natuurlijk niet altijd te voorkomen) dan krijg je een tegenslag te verwerken, de ene keer van enkele dagen, de andere keer van enkele weken of zelfs maanden en dan is snel afvallen niet mogelijk. Dus een belangrijke voorwaarde voor snel afvallen is goed voor je lichaam zorgen, goed voor je lichaam zorgen betekent ook goed naar je lichaam luisteren. Rust nemen als je denkt dat je lichaam dit nodig heeft, ook al zou je volgens je schema moeten sporten. Soms is het uiteindelijke resultaat sneller te bereiken door even in te houden met sporten om er daarna weer 100 % tegen aan te gaan.

Conclusie: Snel afvallen is dus niet alleen sporten of alleen voeding, het is een combinatie van deze twee. Snel afvallen lukt alleen maar bij volledige toewijding en als gezond verstand wat iedereen heeft wordt gebruikt.

Zet jouw voordelen eens af tegen jouw nadelen

Bijvoorbeeld het voordeel dat je jouw levensverwachting aanzienlijk kan verlengen als je gaat hardlopen, is dit geen tien punten waard? Waar het nadeel dat je een beetje geld moet investeren in jezelf voor hardloopkleding etc. toch niet meer dan 1 of 2 punten nadeel kan opleveren. Het gaat dus niet alleen om het aantal voordelen van hardlopen maar ook om hoe belangrijk ze zijn voor een ieder. Voor de een is geld natuurlijk belangrijker dan voor de ander, dit begrijpen we goed. De ene persoon weegt meer en zal zijn of haar levensverwachting sterk kunnen verhogen, bij de ander zal het misschien niet heel veel effect hebben omdat er nog maar een paar kilo’s af moeten en misschien vooral wordt gekeken naar de kwaliteit van het leven.

Enkele voordelen van hardlopen en afvallen zijn: – Langere levensverwachting – Gewichtsverlies – Opbouwen conditie – Toename zelfvertrouwen – Actiever lichaam, meer energie om dingen te doen!

Zijn er nog meer voordelen van hardlopen te bedenken?

Kosten hardloopjack

De kosten van een hardloopjack aanschaffen hoeven niet per se de pan uit de rijzen. Het is ook mogelijk om een jack te kopen voor minder dan 30 euro. Nadeel van een goedkoper hardloopjack aanschaffen is dat deze vaak zwaarder is en dat loopt toch veel minder lekker, tevens zal een goedkoper hardloopjack minder lang mee gaan door de gebruikte stoffen. Dezelfde stoffen zullen minder ademend zijn en minder wind- en regen dicht. Aan de andere kant scheelt het wel geld en kan je ook niet hardlopen als er kans is op regen of harde wind. Daarnaast zijn er ook prima hardloopjacks beschikbaar die wel alle goede eigenschappen van een hardloopjack hebben en aan te schaffen zijn tegen een prijs van 30 euro. Let goed op of het hardloopjack beschikt over de stof Goretex want dit materiaal is belangrijk voor een hardloopjack bij het vasthouden van lichaamswarmte.

Kijk goed om je heen naar aanbiedingen van bekende goede merken zoals Nike en Adidas maar ook minder bekende merken kunnen zeer leuke en goede jacks te koop hebben staan. Online jouw loopjack kopen is daarbij zeker een optie om nog meer geld te besparen, in de winkel kost alles toch net een tientje meer.

Tip: Koop een jack met een lichte kleur en reflectiestrepen zodat je goed zichtbaar bent ook als je in het donker wilt gaan hardlopen.

Hardloopshirt

Bij hardloopshirts is er ontzettend veel keuze voor de consument. Niet iedereen koopt een hardloopjack of een hardloopbroek maar een hardloopshirt is wel een product wat iedere hardloper is zijn of haar kast heeft hangen. De kwaliteit en prijs van hardloopshirts verschilt nogal, waar moet je op letten bij het kopen van een hardloopshirt?

Tip: Bekijk ook eens een sportshirt van elastische materiaal wat strak om het lichaam valt, deze kan in de winter gebruikt worden als onder-shirt en in de zomer als gewoon hardloopshirt. Zo maak je optimaal gebruik van je hardloopkleding en kun je beter en snel afvallen door te sporten.