De rooie donder
Image default
Muziek

Een gezellige dag met de djembé workshop

De leerzame djembé workshop wordt gegeven voor grote groepen maar ook voor wat kleinere groepen die zin hebben om een dag een nieuw instrument te gaan leren bespelen en uit zijn op veel gezelligheid, want dat is wat je zeker tijdens de djembé workshop zal ervaren. De workshop wordt gegeven door een leraar van Iraanse afkomst die veel ervaring heeft met het bespelen van percussie instrumenten, dat is namelijk waar een djembé ook onder valt. Al vanaf jongs af aan speelt deze leraar dit instrument en wil dit graag aan andere mensen over brengen zodat we met zijn alle lekker muziek kunnen maken .

 

Muziek maken

Muziek brengt men bij elkaar en dat is wat er met de djembé workshop ook gebeurt. Je zit met een grote groep mensen bij elkaar en helpt elkaar met het maken van muziek. Hoe  groot de groep ook is, de djembé workshop zorgt ervoor dat je samen een gezellige dag hebt en muziek maakt waar iedereen vrolijk van wordt. Het spelen van een percussie instrument zorgt er automatisch al voor dat er veel sfeer bij komt kijken en daarbij geeft de leraar ook nog wat extra gezelligheid door iedereen met elkaar te laten spelen. Tijdens de djembé workshop zal eerst worden uitgelegd wat een djembé nou eigenlijk is en worden de basistechnieken aan iedereen tegelijk geleerd.

 

Hoe ziet de dag eruit?

Daarna zullen er eerst groepjes worden gemaakt en krijgt iedereen een aparte taak om een stuk te gaan leren. De leraar zal bij ieder groepje langskomen om te kijken of iedereen het goed begrijpt wat er moet gebeuren. Wanneer iedereen een stuk heeft geleerd, zal dit vervolgens met alle groepen samen worden gespeeld. Zo klinkt er een heel mooi muziekstuk wat je in een grep creëert. Daarna kan iedereen aan elkaar weer zijn of haar stuk leren, waardoor er meer samenspraak is.