De rooie donder
Image default
Huishoudelijk

5 tips voor een mooie toilet inrichting

Wil je jouw toilet een nieuwe look geven? Hier zijn 5 tips voor een mooie toilet inrichting! Vaak denken we bij het inrichten van een toilet direct aan praktische zaken, zoals het plaatsen van een toilet en wasbak. Maar met wat creativiteit kun je ook deze kleine ruimte voorzien van een leuke uitstraling. In dit artikel delen we onze favoriete tips om jouw toilet net even wat specialer te maken. Vindt hier je toilet inspiratie!

5 tips voor het inrichten van je toilet

Tip 1: gebruik lichte kleuren. Lichte kleuren zullen de ruimte optisch groter laten lijken en je toilet een frisse uitstraling geven. Een fijn bijkomend effect is dat lichte kleuren ook rustiger aanvoelen, waardoor je toilet een oase van rust wordt.

Tip 2: ga voor natuurlijke materialen. Materialen als hout of marmer geven jouw toilet een luxe uitstraling en zorgen ervoor dat het er altijd netjes blijft uitzien.

Tip 3: plaats een leuk toilet accessoire. Een toilet is niet compleet zonder toiletrolhouder of toiletborstel! Maar waarom niet voor iets origineels kiezen, zoals een mooie vaas of schaal? Dit geeft de ruimte meteen een heel andere uitstraling.

Tip 4: maak gebruik van spiegels. Spiegels hebben niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetisch gezien zorgen ze ervoor dat jouw toilet er groter uitziet. Bovendien creëer je met een spiegel een sfeervolle ruimte, waarin je jezelf even kunt verliezen.

Tip 5: plaats een plant in de toiletruimte. Een toilet is vaak een vochtige ruimte, wat niet ideaal is voor veel soorten planten. Maar er zijn gelukkig ook planten die hier prima tegen kunnen! Zo geef je jouw toilet direct een groene en frisse uitstraling.

We hopen dat jij na het lezen van dit artikel vol toilet inspiratie zit en meteen aan de slag kan gaan met het inrichten van jouw toilet!