De rooie donder
Image default
Meubels

Welke kledingkast is perfect voor jouw slaapkamer?

Een kast uitzoeken voor je slaapkamer is moeilijk door de vele keuzes die er zijn. Er zijn veel verschillende meubelbedrijven die kasten aanbieden en dan ook nog in veel verschillende soorten, stijlen, kleuren en maten. Voordeel is dat jouw perfecte kast er tussen zit, maar hoe vind je die. Om de goede kledingkast uit te zoeken is het handig om te weten welke soorten er zijn, en wat de voor – en nadelen zijn van de soorten kledingkasten.

Welke kledingkasten zijn er?

Voordat we kijken naar welke soorten er zijn is het goed om te weten dat je deze kasten ook in verschillende stijlen, kleuren en maten kan krijgen. Het eerste wat je moet doen is voor je zelf een budget vaststellen. Dan kijk je naar de verschillende soorten en ook welke kleur en stijl je deze wil hebben. Populaire stijlen zijn: industriële, landelijke en moderne kledingkasten. Er zijn verschillende soorten kledingkasten te krijgen. Er zijn drie populaire kledingkasten die we hieronder bespreken. De kledingkasten zijn: draaideurkasten, open kasten en schuifdeurkasten.

Voor– en nadelen van een draaideurkast

Dit is de meest voorkomende kast, en dat heeft ook een reden. Voordeel van deze kast is dat je kasten helemaal open kan doen. Daarnaast zijn deze kasten vaak ook goedkoper. Een ander voordeel is dat een draaideurkast netjes is als je deze helemaal dicht hebt en een verlengde kan zijn van je muur. Ook kan een voordeel zijn dat je de kastdeuren op slot kan doen. Nadeel is dat de deuren open slaan en als je dus een kleine slaapkamer hebt, kan dit ruimte in beslag nemen.

Voor– en nadelen van een open kast

Een openkast wordt vaak niet gebruikt voor kleding, maar meer voor woonkamers en andere ruimtes. Dit komt door het nadeel van rommeligheid. Als je de kast niet goed inricht komt deze kast rommelig over, omdat je geen deuren hebt. Het voordeel dat deze kast heeft is dat je makkelijk snel bij je kleding kan en deze kast neemt dus ook minder ruimte in beslag, omdat het geen deuren heeft.

Voor– en nadelen van een schuifdeurkast

Een schuifdeurkast is perfect voor de wat kleinere slaapkamers. Een schuifdeurkast heeft namelijk geen open slaande deuren en neemt dus minder ruimte in beslag. Daarnaast kan je met een schuifdeurkast toch je spullen afdekken zodat je die niet hoeft te zien zoals bij een open kast zonder deuren. Ander voordeel is dat je vaak kan kiezen tussen soorten deur. Je kan normale deuren kiezen, maar ook spiegeldeuren. Nadeel van de schuifdeurkast is dat niet de hele kast in een keer open kan. Dus als je samen met een partner vroeg in de ochtend naar je werk moet en kan dit soms vervelend zijn.

Welke kledingkast kies jij? 

Ben jij eruit en weet je wat voor een soort kledingkast je wilt? Als dat zo is zal je verder moeten kijken naar de stijlen, kleuren en materialen. Dit zijn onderdelen die bepalen of een kast bij jouw slaapkamer past. Heb jij bijvoorbeeld een zeer warme en gezellige slaapkamer? Dan zal je misschien meer opzoek zijn naar een houten of spaanplaat kledingkast met een landelijke stijl. Ben je meer op zoek naar een stoere en moderne look? Dan zal een industriële kledingkast meer iets voor jou zijn. Dit zijn kledingkasten die vaak een betonlook hebben en daardoor een stoere look krijgen.