De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Vijf tips om een fantastisch kinderfeestje te organiseren

Het organiseren van een kinderfeestje is niet voor iedereen weggelegd. Er komen namelijk veel dingen bij kijken. Je moet uitnodigingen versturen, een locatie en thema kiezen. Ook is het belangrijk dat er eten en drinken aanwezig is wat kinderen lekker vinden. De kinderen moeten constant bezig gehouden worden dus zorg ervoor dat er veel activiteiten op de planning staan. Probeer niet overwelmd te raken door deze waslijst. We helpen je graag met het regelen van een kinderfeestje. In deze blog geven we vijf tips zodat je kan beginnen met voorbereiden!

  1. Hongerige kinderen = chaos 

 Er is niet veel erger dan tien huilende, schreeuwende kinderen in een ruimte. Daarom is het belangrijk dat je genoeg eten hebt. Om het jezelf wat makkelijker te maken is het goed om een paar dingen anders te doen dan bij normale verjaardagen. Maak of koop gedecoreerde cupcakes. 

Een taart aansnijden met kinderen die allemaal graag een stuk willen is niet handig, cupcakes kunnen snel uitgedeeld worden en zo houd je de meeste kinderen rustig. Zorg voor veel snacks die makkelijk weg te geven zijn in uitdeelzakjes. Voor grote feestjes kun je ook schepsnoep kopen en deze verdelen in zakjes. 

  1. Kies je budget

Het budget heeft veel invloed op het kinderfeestje. Heb je een lager budget? Vier dan het kinderfeestje thuis, plan zelf activiteiten en maak het eten ook zelf. Op deze manier heb je het meeste controle over hoe het feestje eruit komt te zien en hoeveel je kwijt bent. Wil je meer kunnen relaxen? 

Plan dan een feestje op een andere locatie, zoals een pretpark of huur een binnenspeeltuin. Eten en drinken worden dan vaak op locatie gedaan. Je hebt zo minder bezig met het klaarmaken van het kinderfeestje. Als bonus heb je ook geen troep in je eigen huis.

  1. Vraag om hulp!

Hulp van vrienden, ouders of familie kan veel opluchting brengen. Het is niet nodig om alles in je eentje te doen. Tien kinderen begeleiden in je eentje is meestal geen pretje. Een extra volwassene die helpt kan ervoor zorgen dat alles beter verloopt. Verdeel het toezicht van de kinderen met de andere volwassene.

  1. Houd een vergadering met je kind

Het feestje draait natuurlijk allemaal om de jarige. De mening en wensen van je kind zijn belangrijk om te weten wanneer je het kinderfeestje gaat plannen. Neem rustig de tijd om samen te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Zo krijgt het kind geen te hoge verwachtingen en hebben ze minder spanning voor het kinderfeestje.

  1. Vaste eindtijd

We weten allemaal wat er gebeurt als kinderen moe raken. Ze worden humeurig en overprikkeld. Maak een duidelijke uitnodiging, waar op staat hoe laat de kinderen moeten worden opgehaald. Een kinderfeestje voor jonge kinderen moet eigenlijk niet later dan 5 uur ’s middags doorgaan. Een goede afsluiter voor een kinderfeestje is om een zak snoep te geven voor onderweg. Zo weten de kinderen en de ouders dat het tijd is om te gaan.