De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Regels bij Rijschool Rijswijk

Wat voor regels zijn er wanneer je een beginnende bestuurder bent?

Als je net je rijbewijs hebt gehaald na al die rijlessen Rijswijk ben je nog een beginnende bestuurder en heb je een beginnersrijbewijs. Maar hoe lang heb je dit rijbewijs? En wat houdt het precies in om een beginnersrijbewijs te hebben?

Wanneer je op je 17e jouw rijbewijs haalt ben je de aankomende 7 jaar een beginnend bestuurder en wanneer je vanaf je 18e jouw rijbewijs haalt dan ben je dit voor de aankomende 5 jaar.

Het hebben van een beginnersrijbewijs houdt eigenlijk in dat jij jouw rijbewijs kwijt bent wanneer je twee keer binnen deze periode van 5 of 7 jaar wordt opgepakt voor een verkeersdelict. Wanneer jouw rijbewijs wordt ingetrokken wordt er ook een onderzoek ingesteld naar je rijvaardigheid.

Wat telt als een verkeersdelict?

Als je net van de rijschool Rijswijk af komt ben je een beginnend bestuurder en ben jij jouw rijbewijs dus kwijt wanneer je twee keer een verkeersdelict hebt gepleegd. Maar wat telt er eigenlijk als een verkeersdelict?

Een verkeersdelict pleeg je wanneer je op de weg hinder of een ongeval veroorzaakt hebt, dit kunnen meerdere soorten gevallen zijn. Dit kan bijvoorbeeld bumperkleven zijn, meer dan 40 km/h te hard rijden of letsel aan personen of zaken toebrengen. Over het algemeen zal je niet snel een van deze dingen veroorzaken, maar zorg er dus wel voor dat je altijd de verkeersregels navolgt en het verkeer zo veilig mogelijk probeert te houden. Anders heb je de kans jouw rijbewijs kwijt te raken.

 

http://drivercompany.nl/rijschool-rijswijk/