De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Eerder met pensioen gaan: het kan!

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om eerder met pensioen te gaan, maar gelukkig is er in veel gevallen meer mogelijk dan u misschien denkt. Pensioenlogica helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Het maken van de beste keuze begint met een op maat gesneden pensioenplan. 

Deeltijdpensioen is ook een mogelijkheid

Hoewel de AOW leeftijd nog altijd blijft stijgen, kunt u zelf de regie blijven houden; u bepaalt zelf uw pensioenleeftijd. Een vervroegde pensionering, het eerder met pensioen gaan is nog steeds mogelijk. Juist nu. Er komen steeds meer mogelijkheden bij. Ook voor de werkgevers. Zo kunnen zij samen met de werknemer bestuderen wat de beste oplossing voor hun samen is. Werkgevers krijgen door de verlaging van de RVU-boete (in de meeste gevallen) een extra mogelijkheid u te helpen eerder met pensioen te gaan. Daarnaast worden er op cao gebied zwaar werkregelingen aangeboden. Deze kunnen ook interessant zijn. 

In sommige gevallen is het een verstandige keuze om alleen gedeeltelijk met pensioen te gaan. Dit betekent dat u voor een deel met pensioen gaat en voor een deel blijft werken. Als u naast uw deeltijdpensioen blijft werken, kunt u pensioen blijven opbouwen waardoor het uiteindelijke pensioen hoger uitpakt. Voordat u echter een onherroepelijke beslissing maakt, is het verstandig Pensioenlogica eerst om advies te vragen.

Pensioenlogica’s werkwijze

Eerst gaan we samen om de tafel zitten. Eventueel op twee verschillende locaties door middel van een video bijeenkomst. Wat zijn uw wensen? Zijn deze realistisch gezien de hoogte van uw pensioen, lijfrente, spaargeld, resterende hypotheekschuld etc.

Pas als onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-Jan Plate alles in kaart heeft gebracht, zal hij zijn onderbouwde advies met u doornemen. Op maat en vaak verrassend. Pensioenlogica schuwt niet om verder te kijken (alternatieve oplossingen te zoeken) om een voor u passende oplossing te bereiken.

Over Pensioenlogica

Pensioenlogica bestaat sinds 2017, de ervaring gaat veel verder terug. Bedrijven, ondernemingsraden en werknemers zijn voorzien van een onafhankelijk advies nadat er eerst diep is gegraven naar alle mogelijkheden. Pensioenlogica’s klantenkring is dus breed. Dat komt ook u van pas. Mogelijkheden die op collectief niveau worden aangeboden zijn hem bekend en brengt hij eventueel naar de individuele praktijk. Bent u benieuwd naar wat Pensioenlogica voor u kan betekenen? Neem dan contact op via de website en vul het contactformulier in.