De rooie donder
Image default
Particuliere dienstverlening

Een notariële akte van splitsing opstellen bij een notaris in Rotterdam

Jouw notariële akte van splitsing opstellen met een notaris in Rotterdam is niet de meest leuke bezigheid die je kunt bedenken. Echter is het toch een fijn idee dat je volgens de legale wijze je gebouw kan opsplitsen in appartementsrechten. Zo is alles precies zo geregeld zoals jij dat wilt en wenst. Indien je dit wel wilt, is het belangrijk om dit soort zaken vast te laten leggen in een legaal document zodat alles waterdicht wordt geregeld en je op lange termijn niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Ook een testament opstellen en diverse andere diensten

Naast een notariële akte van splitsing kun je bij Kooijman Autar Notarissen in Rotterdam ook andere diensten raadplegen. Wanneer iemand (plotseling) komt te overlijden en deze persoon geen testament heeft laten opstellen door een notaris in Rotterdam, geldt het wettelijk erfrecht. De echtgenoot en kinderen zijn dan in eerste instantie de erfgenamen. De kinderen en echtgenoot erven allen een gelijk deel, desondanks ontvangen de kinderen hun gedeelte pas zodra de echtgenoot ook is overleden. Erfgenamen worden onderverdeeld in 4 groepen. Zijn er geen partner, kinderen of kleinkinderen (groep 1) aanwezig, dan wordt er gekeken over er erfgenamen zijn uit groep 2. Hier worden ouders, zussen of broers, of neefjes en nichtjes tot gerekend. Zijn deze er ook niet dan wordt er gekeken naar groep 3 en 4. Zijn er geen erfgenamen binnen deze groepen? Dan ontvangt de Staat de nalatenschap.

Wat zet je in een testament?

Middels een testament kun je veel verschillende dingen regelen. Tevens zijn er een flink aantal bepalingen die hierbij kunnen worden meegenomen. Het is dan ook verstandig om je hierover goed te laten informeren door een notaris in Rotterdam. Besluit je een notaris van Kooijman Autar Notarissen te laten helpen bij jouw testament of notariële akte van splitsing, dan kun je deskundig advies verwachten en worden al jouw wensen zorgvuldig besproken.

https://www.kooijmanautar.nl/