De rooie donder
Image default
Gezondheid

Waarom kiezen voor een deelbaar seniorenbed?

Een deelbaar bed of uitrijdbaar bed is vooral voor senioren een uitkomst door de vele mogelijkheden die het bed met zich meebrengt.

Wat is een deelbaar bed?

Een deelbaar bed is een tweepersoonsbed dat uit twee eenpersoonsbedden bestaat. De bedden zijn verbonden met elkaar door een klikverbinding aan het voeteneind. Dit zorgt ervoor dat de bedden gemakkelijk uit elkaar geschoven kunnen worden in een soort van V-vormige opening. De bedden zitten aan het hoofdeinde met scharnieren vast waardoor de bedden gemakkelijk weer terug in de originele positie geschoven kunnen worden. 

Een deelbaar bed bevat altijd wieltjes waardoor de bedden makkelijk uit elkaar geschoven kunnen worden. De rem op de wieltjes zorgt ervoor dat het bed niet verplaatst kan worden wanneer dit niet de bedoeling is.

De belangrijkste voordelen van een deelbaar bed

Een deelbaar bed kan eenvoudig uit elkaar geschoven worden, dit brengt veel voordelen met zich mee. Een deelbaar bed heeft het comfort van een regulier tweepersoonsbed.

Er zit wel een gleuf tussen de matrassen, maar dit is geen hinderlijke opening omdat de matrassen strak tegen elkaar aanliggen. Deelbare bedden zijn zowel in boxspring als ledikant verkrijgbaar. Daarnaast zijn er veel verschillende stoffen en kleuren waaruit je kan kiezen. Een deelbaar bed heeft hierdoor de uitstraling van een luxe tweepersoonsbed inclusief vele voordelen.

Vooral bij senioren kan het opmaken van een tweepersoonsbed erg lastig zijn. Door de verminderde mobiliteit wordt het lastig om ver te buigen. Met een deelbaar bed wordt het opmaken van het bed vergemakkelijkt. Door de bedden uit elkaar te schuiven kun je in het tussen de bedden in staan en zo aan beiden kanten van het bed komen.

Wanneer de bedden uit elkaar geschoven zijn kun je ook gemakkelijk tussen de bedden stofzuigen. Vaak ligt er veel stof onder het bed waar je niet bij kunt komen, met een deelbaar bed is dit verleden tijd.

De eenpersoonsbedden van een deelbaar bed zijn aan het voeteneind verbonden met een klikverbinding, aan het hoofdeinde zijn de bedden verbonden met scharnieren. Deze scharnieren kunnen ook gesplitst worden waardoor de bedden in zijn geheel los van elkaar staan. Hierdoor kun je, als dit nodig is, van het tweepersoonsbed twee losse eenpersoonsbedden maken.

Een deelbaar bed combineren met andere functies

Een deelbaar bed kan gemakkelijk uitgebreid worden met extra opties.

Hoog laag functie

De hoog laag functie brengt veel voordelen met zich mee. Met een hoog laag functie kan het bed in hoogte versteld worden. Dit houdt in dat het volledige bed omhoog en omlaag kan. Dit vergemakkelijkt het in en uitstappen, het opmaken van uw bed en een eventuele zorgverlener kan hierdoor op de juiste arbo hoogte werken. 

Elektrisch verstelbaar

Met een elektrisch verstelbaar bed kun je zowel de rugleuning als het voetengedeelte onafhankelijk van elkaar te positioneren. Zo kun je eenvoudig verschillende houdingen aannemen. Zo kunt u met deze functies comfortabel in bed zitten. Ook het uitstappen wordt hierdoor makkelijker omdat u al in de juiste houding zit.

(Anti-)Trendelenburg functie

Het deelbare bed kan ook uitgerust worden met een Trendelenburg functie of Anti-Trendelenburg functie. Met deze unieke constructie kantel je het bed gemakkelijk achterover of juist voorover. Dit kan bij sommige lichamelijke aandoeningen de klachten verlichten. Hierbij kunt u denken aan een slechte doorbloeding, kortademigheid en maagzuurklachten.

Slimme hulpmiddelen

Naast alle handige functies is het ook mogelijk om in- en uitstap- verlichting onder het bed te monteren. Dit is prettig als u in het donker uit bed wilt stappen. Daarnaast is een bedpapegaai ideaal om te zorgen dat je makkelijker rechtop komt of van houding kunt veranderen. Een valhek kan ook eenvoudig geplaatst worden op een deelbaar bed om te voorkomen dat je uit bed valt.

 

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/deelbaar-bed/