De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je ervoor dat je badkamer helemaal privé is?

Je badkamer is een heel persoonlijke privéruimte, nog meer dan je slaapkamer. Het is een plaats waar veel persoonlijke zaken gebeuren, en je zult beslist je privacy willen waarborgen. Dit is vooral belangrijk als je badkamer een raam heeft is het belangrijk om de beste raambekleding voor de badkamer uit te kiezen. Dus wat zijn enkele manieren waarop je dit voor jezelf kunt garanderen?  Hier onder staan een aantal opties om je badkamer een stuk meer privé te maken.

Mat glas

Ramen zijn een prachtig iets. Ze laten natuurlijk zonlicht en frisse lucht toe in je huis. Maar in de badkamer hebben alle ramen het nadeel dat ze de bestanddelen ervan aan de buitenwereld blootstellen. Dus om dit tegen te gaan, hebben we een paar suggesties. 

De eerste suggestie die we aanbevelen is het glas van je raam in matglas te veranderen. Natuurlijk licht zal er nog steeds doorheen kunnen en je badkamers verlichten, maar ze verhinderen dat anderen er doorheen kunnen kijken. Als het licht door het matglas gaat, wordt het gedempt, waardoor ze onmogelijk door te zien zijn. 

Als het vervangen van het glas op je ramen niet haalbaar is, dan zou de volgende beste suggestie zijn om gewoon raambekleding te zoeken die je de nodige privacy biedt. Een probleem met badkamers en poederkamers is dat ze veel warmte en vocht kunnen opbouwen, dus is het van het grootste belang dat je raambekleding vindt die vochtbestendig is. Enkele vochtbestendige raamdecoraties voor badkamers zijn:

Kunststof houten jaloezieën

Kunststof houten jaloezieën zijn meestal gemaakt van een pvc-samenstelling, en ze zijn om die reden ideaal voor badkamers. In tegenstelling tot echt houten jaloezieën kan faux hout de hitte en vochtophoping aan zonder dat het materiaal barst of kromtrekt. Faux houten jaloezieën zijn ook gemakkelijk schoon te maken omdat ze bestand zijn tegen water, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van chemische reinigingsmethoden.

Dat de kamer waar het om gaat de badkamer is, wil niet zeggen dat je die niet zou hoeven inrichten. Verre van dat, het is meestal een plaats waar je overdag veel tijd doorbrengt, dus er een mooi uiterlijk en aangenaam verblijf van maken moet een doel zijn voor jou als huiseigenaar. Kunststof houten jaloezieën zijn, zoals hun naam al doet vermoeden, gemaakt om echt houten jaloezieën na te bootsen.

Houten jaloezieën worden gemaakt met de visuele belangstelling van mensen in gedachten, en dienen vaak als een middelpunt van de inrichting van een kamer. Ze mogen echter niet in badkamers gebruikt worden wegens hitte en vocht, waardoor ze na verloop van tijd krom zouden trekken. Kunststof houten jaloezieën dienen als een geweldig alternatief voor dit probleem, want ze lossen het probleem van vocht op, en brengen dezelfde visuele aantrekkingskracht die je van houten jaloezieën zou willen hebben. 

Kunststof rolgordijnen

Als lichtregeling een probleem is voor je badkamers, dan zijn rolgordijnen een prima optie voor je. Het meest geschikt zijn rolgordijnen met vinyl als stof. Gewone stoffen als katoen en polyester zijn niet ideaal in badkamers, alweer vanwege de hitte en de vochtophoping door water. Vinyl daarentegen is in die omstandigheden perfect in orde.

De kern van de zaak zal altijd privacy zijn, en lichtbeheersing gaat hand in hand met het regelen van je privacy bij het raam. Als je ervoor wilt zorgen dat je tijd in de badkamer helemaal afgezonderd is, rol je gewoon de rolgordijnen naar beneden en bedek je het raam om te voorkomen dat er buitenlicht en buitenogen naar binnen kunnen komen kijken.

 

https://www.raamdecoratie.com